Safra kesesi ameliyatı geçirmiş biri olarak, yumurta tüketimi konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları merak ediyorum. Ameliyat sonrasında, yumurtanın beyazını tüketmenin sindirim açısından daha kolay olduğunu biliyorum. Ancak, sarısının yüksek kolesterol içeriği nedeniyle nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda tereddütlerim var. Yumurta haşlamak ya da az yağda pişirmek en iyi seçenekler gibi görünüyor, ama yine de sindirim sistemim bu yiyeceğe nasıl tepki verecek? Yumurta tüketimi konusunda bir diyetisyenle görüşmek ne kadar gerekli? Bu konudaki kişisel deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Safra kesesi ameliyatı geçirmiş biri olarak, yumurta tüketimi konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları merak ediyorum. Ameliyat sonrasında, yumurtanın beyazını tüketmenin sindirim açısından daha kolay olduğunu biliyorum. Ancak, sarısının yüksek kolesterol içeriği nedeniyle nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda tereddütlerim var. Yumurta haşlamak ya da az yağda pişirmek en iyi seçenekler gibi görünüyor, ama yine de sindirim sistemim bu yiyeceğe nasıl tepki verecek? Yumurta tüketimi konusunda bir diyetisyenle görüşmek ne kadar gerekli? Bu konudaki kişisel deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Cevap yaz