Bel Fıtığı Lazer Ameliyatı Riskleri ve Sonrası
12 Temmuz 2024

Bel Fıtığı Lazer Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Bel Fıtığı Lazer Ameliyatı

Bel fıtığı, birçok insanın karşılaştığı ciddi bir omurilik problemidir. Çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan bu durum, hastada şiddetli ağrılara yol açar. Bu ağrılar, hastanın günlük faaliyetlerini yerine getirmesini zorlaştırır ve hatta yürüyemediği için sosyal aktivitelerden uzaklaşmasına sebep olur.

Bel fıtığı tedavisi için son yıllarda birçok yöntem geliştirilmiştir. Bu tedavi yöntemlerinden biri de cerrahi müdahaleydi. Ancak, gerçekleştirilen bu ameliyat sonrası hastanın eski sağlığına dönmesi zaman almakta ve enfeksiyon ile ameliyat sonrası gelişebilecek komplikasyonlara açık hale gelmektedir. Bu nedenle birçok hasta, bu riskleri göze alamadığından bel fıtığı tedavisini reddetmektedir.

Bel fıtığı tedavisinde gelinen son nokta ise lazer yöntemiyle yapılan ameliyatlardır. Bu yöntemde hastaya genel veya lokal anestezi uygulanmadığı için ameliyat sırasında herhangi bir komplikasyon gelişme ihtimali yoktur. Ayrıca kesik, dikiş gibi uygulamalar da yapılmaz. Dolayısıyla hasta, ameliyattan çok kısa bir süre sonra eski yaşantısına dönebilir.

Lazerle bel fıtığı ameliyatı her bel fıtığı hastasına uygulanmaz. Eğer hastanın kullandığı ilaçlar ve fizik tedavi uygulamaları sonrasında şikayetleri artarak devam ediyorsa, lazer bel fıtığı ameliyatına karar verilir.

Bel Fıtığı Lazer Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

Hastanın ameliyat edileceği bölge işaretlenir. Daha sonra hasta uygun yatış pozisyonunda yatırılır. İşaretlenen bölgeye uyuşturucu bir iğne yapılır. Bu ilaç, hastanın bilinci açık ve ağrısız bir ameliyat geçirmesini sağlar. Daha sonra işaretlenen bölgeden uzun bir iğne ile omurlara girilir. Batırılan bu iğnenin içerisine lazer kablosu sokulur. Bu işlem uygulanırken hastanın bilinci açık olduğundan, isterse operasyonu televizyon ekranından izleyebilir. Lazer kablosunun içindeki iğne omurga aralarından geçerek fıtık olan bölgeye doğru ilerletilir. Bu iğnenin içerisinden lazer kablosu geçirilerek, omurlar arasındaki kıkırdağın arasına yerleştirilir. Lazer ışıkları ile fıtıklı bölge yakılır. Yakılan bölge kırmızı ışık ile gösterilir. Lazer ışıkları ile yakılan kıkırdak, lastik bir top gibi büzüşür. Bu işlemle kaynayan kıkırdak geri çekilmiş olur ve sinire yapılan baskı ortadan kalkar.

Lazerle Bel Fıtığı Ameliyatı Hangi Hastalara Uygulanır?

Lazer tedavisi her bel fıtığı hastasına uygulanamaz. Bel fıtığı olan hastaların yalnızca yüzde onuna uygulanabilir. Omurlar arasındaki kıkırdak, omurilik kanalına doğru ilerlerken etrafındaki zarı yırtarak çıkmış ise lazer ameliyatı çok gereksiz olur. Lazer tedavisi doğru hastaya uygulandığında çok iyi sonuçlar verir. Ancak, lazer ameliyatı olan birçok hastanın şikâyetleri geçmediği için yeniden cerrahi yöntem ile tedavi edilmiştir. Bu nedenle, lazer bel fıtığı tedavisi uygulanacak hastaya her türlü kontrol yapıldıktan sonra uygun görülürse lazer tedavisi uygulanmalıdır. Aksi halde hiçbir işe yaramayacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ahmetu yusuf

12 Temmuz 2024 Cuma

Bel fıtığı ameliyatı sonrası enfeksiyon riski ve uzun iyileşme süresi beni çok endişelendiriyor. Lazerle yapılan bel fıtığı ameliyatında bu riskler gerçekten yok mu? Ve bu yöntemle ameliyat olan hastalar gerçekten hemen eski yaşantılarına dönebiliyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ahmetu yusuf bey,

Bel fıtığı ameliyatı sonrası enfeksiyon riski ve uzun iyileşme süresi haklı olarak endişe yaratabilir. Lazerle yapılan bel fıtığı ameliyatında enfeksiyon riski geleneksel yöntemlere göre daha az olabilir, çünkü bu yöntem daha az invazivdir. Ancak tamamen risksiz değildir. Her tür ameliyat kendi risklerini taşır ve hastanın genel sağlık durumu, cerrahın deneyimi gibi faktörler de bu riskleri etkileyebilir.

Lazerle yapılan ameliyat sonrası iyileşme süresi genellikle daha kısadır ve hastalar daha hızlı bir şekilde günlük yaşantılarına dönebilmektedir. Ancak, bireysel farklılıklar göz önüne alındığında herkesin iyileşme süreci aynı olmayabilir. Doktorunuzla detaylı bir şekilde görüşerek, sizin için en uygun tedavi yöntemini belirlemeniz önemlidir.

Sağlıklı günler dilerim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kedi Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Kedi Ameliyatı Riskleri ve Sonrası