Şeker Hastalığı Ameliyatı Riskleri ve Sonrası
20 Haziran 2024

Şeker Hastalığı Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Şeker hastalığı ameliyatı, genellikle ilaçlarla veya insülin tedavisiyle kontrol altına alınamayan hastalara uygulanır. Şeker hastalığının bilinen tüm tedavi yöntemleri arasında en etkili olanı kabul edilir. Bu ameliyat sayesinde hastalar sadece şeker ilaçlarını değil, aynı zamanda yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol için kullandıkları ilaçları da bırakabilirler.

Şeker Hastalığı Ameliyatının Yöntemi

Şeker hastalığı ameliyatı, aslında bağırsakta yapılan bir ameliyattır. Bağırsakta yer değişikliği sağlanır, yani bağırsakların başlangıç ve bitiş noktaları yer değiştirir. Ameliyat sırasında insülin hormonunun önündeki doku direnci azaltılır. Şeker hastalığı ameliyatı olan hastaların %95'i yukarıda bahsedilen ilaçları kullanmamaktadır.

İnsülin direncinin yüksek olması, hastaların kalp krizi geçirme olasılığını artırır. Ancak insülin direnci kişiden kişiye farklılık gösterir çünkü her insanın metabolizması farklı çalışır. Ameliyatla birlikte bu riskten de kurtulmuş olursunuz.

Şeker Hastalığı Ameliyatından Sonra Yaşam

Ameliyat sonrasında sağlıklı bir yaşam sürdürmek çok önemlidir. İşte dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:

  • Tatlı yiyecek ve içecek tüketimine dikkat etmelisiniz.
  • Düzenli olarak spor yapmalısınız.
  • Sağlıklı beslenmelisiniz.

Şeker hastalığı ameliyatından sonra bu kurallara uymazsanız birçok olumsuz durumla karşılaşabilirsiniz. Ameliyat öncesi şeker hastalığı nedeniyle oluşan yaralar, kendinize dikkat etmezseniz ayak bölgesinde yeniden çıkabilir ve konforlu bir yaşam süremezsiniz. Ameliyat oldum diye düşünüp çok tatlı şeyler yerseniz böbrek yetmezliği sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Bu durum diyalize kadar gidebilir. Aynı sebeple gözde görme bozukluğu yaşayabilirsiniz. Anlatmak istediğim, ne kadar ameliyat olursanız olun, ameliyat sonrasında kendinize iyi bakmazsanız yine aynı sorunları yaşayabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Şeker hastalığı ameliyatı, genellikle Tip 2 diyabet hastalarına uygulanır. Bu ameliyatın bir diğer adı da "metabolik cerrahi"dir. Ameliyat sonrası hastalar, genellikle birkaç gün hastanede kalır ve kısa bir iyileşme süreci geçirirler. Cerrahiden sonra doktorunuzun önerdiği diyet ve yaşam tarzı değişikliklerine uymanız önemlidir. Ayrıca, düzenli olarak doktor kontrollerine gitmeli ve kan şekeri seviyenizi takip etmelisiniz.

Sonuç olarak, şeker hastalığı ameliyatı, ilaç ve diğer tedavi yöntemlerine yanıt vermeyen hastalar için etkili bir çözüm olabilir. Ancak, ameliyat sonrası yaşam tarzı değişiklikleri ve düzenli doktor kontrolleri, başarılı bir sonuç için kritik öneme sahiptir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Ameliyat Çeşitleri Riskleri ve Sonrası

Ameliyat Çeşitleri Riskleri ve Sonrası

Güncel

Ayak Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Ayak Ameliyatı Riskleri ve Sonrası