Mikrocerrahi Fıtık Ameliyatı Riskleri ve Sonrası
20 Temmuz 2024

Mikrocerrahi Fıtık Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Mikrocerrahi Fıtık Ameliyatı

Mikrocerrahi fıtık ameliyatı, mikroskop ve mikrocerrahi tekniklerine özgü çeşitli malzemeler kullanılarak gerçekleştirilen bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemle yapılan ameliyatlarda hastanın cildinde yalnızca 2-3 dikiş ve çok küçük kesiler olur. Mikrocerrahi sayesinde vücutta en az acıya ve en az tahribata rastlanır. Bu yöntem sayesinde hastalar kısa sürede sosyal hayata dönebilirler.

Mikrocerrahi Fıtık Ameliyatı İşlemi

Hastanın bel fıtığının bulunduğu yere göre epidural veya genel anestezi altında, yüzüstü yatar pozisyonda yapılabilir. Ameliyat sırasında hastanın cildinde 2-5 santimetrelik bir kesi uygulanır. Kesi sonrasında kas dokusu sıyrılarak bölgeye ekartör yerleştirilir. Omurga arasındaki kemik dokudan küçük bir yer açılarak hemen altındaki bağ dokusuna ulaşılır. Bu doku bazen alınarak, bazen de çok küçük bir giriş yeri açılarak omurilik kesesi ve sinir kökü görülür. Hastanın ağrılarına sebep olan sinir köküne baskı yapan fıtık görülür ve gerekli müdahale ile çıkarılır. Fıtık çıkarıldıktan sonra fıtığın oluştuğu disk mesafesine ulaşılır ve diskektomi işlemi yapılır. Ardından kanama kontrolü yapılarak ameliyat sonlandırılır.

Mikrocerrahi Yöntemiyle Fıtık Ameliyatının Faydaları

Mikrocerrahi bel fıtığı ameliyatında, bel kasları yapışmış olan bölgelerden kesilmez. Kaslar sıyrılarak aralarına girildiğinden, operasyon sonrası hastanın duyacağı ağrı minimum seviyede olur. Bel kaslarında tahribat olmadığından dolayı, hastanın iş hayatında sorun yaşama olasılığı düşüktür. Mikrocerrahi bel fıtığı ameliyatı mikroskop yardımıyla yapıldığından, ameliyat sahası ve fıtık bölgesi daha net görülür. Mikroskop yardımıyla ameliyat edilecek bölge 3-4 kat büyütüldüğünden, sinirin kesilme veya zarar görme ihtimali oldukça düşüktür. Çevreye gizlenmiş küçük kıkırdak parçaları varsa, bunların da alınması kolaylaşır ve operasyonun başarısı artar. Bel fıtığı ameliyatından bir gün sonra hasta rahatlıkla ayağa kalkar ve 8 saat sonra taburcu olabilir. Ağır nesne veya yük kaldırmayan hastalar 7 gün sonra normal çalışmaya başlayabilir. Ağır işte çalışanlar ise 1 ay gibi kısa bir süre sonra çalışmaya dönebilir.

Geçmiş olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ameliyat Pozisyonları Amaçları

Ameliyat Pozisyonları Amaçları

Haber Bülteni

Güncel

Bacak Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Bacak Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Güncel

Nasır Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Nasır Ameliyatı Riskleri ve Sonrası